Restaurări directe în zona posterioară cu ajutorul compozitului Charisma Diamond

Restaurări directe în zona posterioară cu ajutorul compozitului Charisma Diamond realizate de către Dr. Sanjay Sethi,  Squaremile Dental Centre, London, UK

 

Plombele de amalgam ale dinților 24, 25, 26 și 27 au trebuit înlocuite din cauza cariilor subiacente. Dințiilor 26 și 27 le-au fost făcute ulterior coroane , datorită întinderii cavităților după excavare.

Înainte de orice restaurare indirectă a acoperirii cuspiene, trebuie să se asigure dacă starea pulpară este încă bună. Din acest motiv, au fost plasate restaurări directe cu ajutorul compozitului, Charisma Diamond (cu excepția dintelui 26).

Vedere preoperatorie a cadranului stânga sus. Plombele de amalgam au fost înlocuite din cauza cariilor subiacente. Dintii 26 și 27 au fost planificați să aibă umpluturi de miez și mai târziu să fie finalizați cu coroane datorită întinderii cavităților.

Vedere postoperatorie a cadranului din stânga sus, restaurată cu ajutorul compozitului Charisma Diamond (cu excepția dintelui 26). Dinții 24 și 25 au avut restaurări definitive, în timp ce dinții 26 și 27 vor avea nevoie de coroane puse la următoarea programare.

 

Acest exemplu prezintă o strategie alternativă de tratament pentru COVID-19 ori. Umpluturile directe extinse pot fi plasate ca provizorii pe termen lung pentru a amâna restaurările indirecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.