Igiena orală – sfaturi de îngrijire a danturii pentru pacienții dvs.

Vizitele regulate la dentist și o igienă orală bună, vor ajuta menținerea dinților și a gingiilor sănătoase.
Iată câteva sfaturi pe care le puteți sugera pacienților dvs., pentru îngrijirea sănătății orale:

1. Periați dinții de cel puțin două ori pe zi. Cel mai bun moment pentru spălarea dinților este după mese. Alegeți o periuță de dimsiune mică, astfel încât, să aibe acces mai bun la dinții din spate. Periuțele cu perii moi sunt mai recomandate pentru gingiile tale.

2. Folosiți pasta de dinți pe bază de fluor, acesta ajută la întărirea smalțului dinților și reduce riscul de degradare.

3. Periajul dinților trebuie să dureze între două și trei minute, în mod normal.

4. Spălați-vă zilnic dinții. Folosiți mișcări blânde în momentul periajului.

5. Schimbați peria de dinți în mod regulat. Ca orice produs, odată ce începe să fie folosit, devine mai puțin eficient, așa că este important să vă schimbați peria de dinți la fiecare trei luni.

6. Încercați, să renunțați la băuturile acidulate. Acizii alimentari dizolvă mineralele din smalțul dinților, provocând găuri (cavități sau carii). În cazuri grave, dinții pot fi „mâncați” chiar până la gingie.

7. Limitați alimentele zaharoase și asigurați-vă că dieta dvs. este prietenoasă cu dinții.

8. Beți mai multă apă. Apa continuă să fie cea mai bună băutură pentru sănătatea dvs. generală – inclusiv pentru sănătatea orală.

9. Consultați medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an.

10. Încercați să renunțați la fumat. Fumatul este una din cauzele bolilor gingivale. Din cauza acestor toxine, tartrul tău poate fi mai agresiv și distruge mai rapid țesutul dinților, decât în cazul unui nefumător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.