Îmbunătăţirea zâmbetului cu răşini compozite

„Unul dintre cei mai importanți factori este ca medicul stomatolog să fie bine informat din punct de vedere tehnic și priceput în utilizarea rășinilor compozite, astfel încât rezultatul să fie excelent și de lungă durată.” Dra. Camila Centenaro / Brazilia

Caz clinic: O pacientă în vârstă de 43 de ani a prezentat o serie de modificări asupra zâmbetul ei, cum ar fi agenezia dinților 12, restaurările clasa a III-a și clasa a IV-a, uzură incizală și un implant efectuat recent la dintele 21 (Fig. 1 ). Prin examenul clinic și radiografic, au fost propuse alternative terapeutice. În acest caz, am optat pentru o schimbare de formă estetică cu rășină compozită, transformarea caninului pe partea laterală, reconstrucția marginilor incizale și o reconstrucție directă din rășină compozită pe implant. Întregul caz a fost realizat cu rășină compozită pentru a reduce costurile pentru pacient. În acest caz, folosim rășina compozită GLUMA® 2 Bond (Kulzer) și Charisma® Diamond (Kulzer).

  1. Caz inițial.

2. Utilizarea unei chei palatale pentru a ghida reconstrucția marginilor incizale.

3. Izolarea relativă cu utilizarea firului retractor pentru a facilita reconstrucția cervicală.

4. Stratul aspectului palatal cu rășina de culoare CL, Charisma® Diamond.

5. Stratarea dentinei cu rășină Charisma® Diamond OM și oculoare opalescentă de culoare CO.

6. Stratarea smalțului cu Charisma® Diamond color A2.

7. Refacerea smaltului acromatic cu rășină CL de culoare Charisma® Diamond.

8. Finalizarea stratului cu o pensulă.

9. Restaurarea directă / indirectă a furnirului pe un buton de zirconiu personalizat. Restaurarea folosind tehnica RTM (rășină modificată termo) cu Charisma® Diamond culoarea CL.

10. Caz terminat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.