CINCI IDEI PENTRU A TE MOTIVA!

CINCI IDEI PENTRU A TE MOTIVA!

Ce ne conduce cu adevărat…

În special după o vacanță lungă, există pericolul de a rămâne blocați într-o stare lipsită de motivație. Daniel H. Pink, jurnalist american de știință și fost scenarist pentru Al Gore, explică în cartea sa ceea ce vede ca fiind cele trei elemente adevărate ale motivației.

În „Drive: adevărul surprinzător despre ceea ce ne motivează”, Pink subliniază că abordarea de oferire a recompenselor și a consecințelor negative, nu mai motivează oamenii pe termen lung. Motivul este simplu: în trecut, majoritatea muncii consta în sarcini simple, repetitive. Astăzi, însă, abilitățile creative și inovatoare sunt la cerere mare. Trei elemente sunt decisive în determinarea motivației pentru aceste sarcini:

Autonomie. Oamenii care decid singuri ce, unde, cum și când să lucreze sunt mult mai motivați. Pink susține că angajații nu ar trebui plătiți în funcție de orele în care lucrează, ci pe baza unor rezultate specifice.
Măiestria. Vrem să facem un lucru din ce în ce mai bine – și să ne străduim din răsputeri. Condiția necesară este aceea că credem că ne putem îmbunătăți performanța prin propriile noastre eforturi. Stăpânirea necesită efort și practică strategică. Dar acest efort poate fi satisfăcător și poate da sens vieții.
Scop. Orice am face, trebuie să aibă un scop pentru noi. Noi – nu alții – trebuie să recunoaștem scopul în sarcinile noastre. Întreabă-te ce este important pentru tine și vei fi mai dedicat cauzei.

CINCI SFATURI PENTRU MOTIVARE

Stabiliți obiective realizabile. Definiți obiective măsurabile și realiste.
Motivația interioară. Abordează-ți sarcina în mod pozitiv.
Motivația prin vizualizare. Imaginați-vă că vă puteți vedea succesul în fața ochilor. Încercați să poziționați imagini satisfăcătoare sau inspirate vizibil la locul de muncă, ca ajutoare motivaționale.
Motivația prin recompensă. Recompensează-te chiar și pentru succese mici și parțiale. Acest lucru vă va ajuta creierul, să conecteze munca cu ceva pozitiv.
Motivația prin presiunea timpului. Stabiliți termene pentru sarcinile dvs. – acest lucru va crește presiunea de a acționa.

 

2020-07-29T07:03:23+00:00 2020.07.27.|

3 Comments

 1. erotik 25 / august / 2020 at 03:19 - Reply

  You have noted very interesting details ! ps decent website. Verine Filmer Agle

 2. Refinance 30 / august / 2020 at 17:15 - Reply

  Your blog is a success, very complete. Ahhh when passion is there, everything is 🙂
  Antonie Judas Colfin

 3. money making 30 / august / 2020 at 23:34 - Reply

  Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment, as this this web page conations really pleasant funny data too. Chantal Ben Petty

Leave A Comment