6 Tips and Tricks pentru Anestezia Intraligamentara

Ce este anestezia intraligamentala sau injectarea in ligamentul parodontal (pe scurt injecție PDL), așa cum este mentionata?

Injecția PDL este o forma de anestezie locala folosita in stomatologie pentru a anestezia un singur dinte dintr-un cadran fara anestezierea extinsa a tesutului moale din jurul dintelui. Ceea ce înseamnă că este tehnica potrivita pentru eliminarea durerii pentru proceduri scurte pe un singur dinte. Ofera anestezierea pulpei și tesuturilor moi din într-o zonă localizată fără a produce anestezia extinsa a țesuturilor moi.

 

Tip 1: Injecția PDL acoperă o gamă largă de indicații: acesta poate fi utilizata, în principal din toate tipurile de tratamente dentare de rutină în: Stomatologie conservatoare: de exemplu obturatii profunde, detartraj subgingival sau planare radiculara. Protetic: de exemplu, slefuirea pentru coroane, amprentare cu fir de retractie Endodontie: anestezicul poate ajunge, de asemenea la pulpa prin canalicule Diagnostic diferential: pacientii cu dureri de origine incertă, aici dintii singulari pot fi anesteziati pentru a gasi dintele care doare.

 

 

 

 

Tip 2: Injecția PDL a devenit o tehnica acceptata de anestezie dentara locala, de asemenea, ca o metodă de anestezie primara. Și nu numai pentru a evita blocul mandibular în mandibulă, dar și la maxilarul superior. Se poate utilizata si la pacientii cu risc , cum ar fi pacientii cu probleme cardiace sau cu diateza hemoragica. Mai ales în tratamentul copiilor ( ajuta la calmarea anxietatii – a fobiei de ace si la evitarea traumei post-injectie)

 

Tip 3: Ca toate tehnicile de anestezie, de asemenea, injectarea PDL are contraindicații și limitări. Aceasta nu ar trebui sa fie utilizata la pacientii cu risc de endocardită, datorită pericolului de bacteriemie. Bacteriemia nu poate fi evitată și este comparabilă cu cea care se produce în timpul extracțiilor dentare sau detartrajului subgingival. Dinți cu inflamație profundă a parodotiului marginal nu sunt potriviti pentru ILA, deoarece tesutul nu mai este ferm. Datorită inflamatiei este foarte moale și este greu sa găsim punctul de rezistență firm, necesar pentru injectare. În plus, valoarea scăzuta a pH-ului din țesuturile inflamate descreste efect anestezic al soluției injectate.

 

Tip 4: Tehnica în sine: Optional: Aplicați (puneti prima picătura pe gingii) de soluție de anestezic înainte de injectare pe santul pentru a minimiza optim durerea inițială de penetrare a acului. Unii autori recomanda dezinfectarea santului înainte de injectare. De exemplu, cu clorhexidina. Cu toate acestea, placa masivă / tartru dentare / trebuie îndepărtate înainte de injectare

 

 

Tip 5: Schema de punctelor de injectare; În principal injectarea este posibila de-a lungul întregii zone sulculare dar s-a demonstrat că punctele de injectare meziale și distale sunt cele mai bune. Locul de injectare este adâncimea sulcusului si aveți nevoie să simtiti tesutul dens. Țineți minte că, la dinții cu boala parodontala (pungi adanci) ligamentul a coborat. Dinți din față, prima alegere este vestibular. Dinți pluriradiculari: prima injecție mezial și distal, reinjectarea este la nivelul furcatiei. Eficacitatea injectarii PDL poate diferi între dinți individuali. Lungimea rădăcinii clinice influențează succesul anesteziei intraligamentare. Dintii cu rădăcini lungi, cum ar fi caninii sunt mai greu de anesteziat. Alege un loc de injectare pe rădăcină. Dacă reinjectarea este necesara (de exemplu, tratamentul durează mai mult decât de așteptat) alege întotdeauna un punct de inserare diferit decât înainte. Studiile au aratat ca injectarea repetată în același loc de injectare într-o singură sesiune creste riscul de deteriorare a tesuturilor parodontale.

 

Tip 6: Crescand timpului de injectie presiunea necesara pentru a invinge rezistenta mare a tesutului scade

Aplicarea a 0,2 ml in 20 sec folosind ace cu diametrul 30G rezulta ca presiunea injectiei va fi de aproximativ 0,1 MPa 1

Timpul de injectie recomandat pentru 0,2 ml de solutie anestezica este de cel putin 20 sec

Se recomanda o crestere mica a timpului pentru a doua si a treia radacina a aceluiasi dinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.